maandag 9 oktober 2023

Naturistencamping Origan Village

Origan is een unieke plek met een goede geografische ligging, tussen de stranden van de Middellandse Zee en het Nationale park der Mercantour, tussen de rivier de “Var” en de zonovergoten heuvels. Een typische streek van tegenstellingen, waarbij de levensstandaard van onze streek sterk afsteekt bij de stedelijke drukte van de kuststrook.

Origan biedt met zijn directe toegang tot het naturistenstrand aan de rivier, zijn terrassen in de natuur gericht op het Zuiden, een ideaal stekje voor een naturistische vakantie in het Zuid-Franse tempo. Dit is uw startpunt om uw batterijen weer op te laden, even aan alle dagelijkse drukte ontsnappen en de moderne maatschappij te vergeten en er echt tussenuit te zijn.

In Origan Village is de kampeerder de koning. Met zijn in terrassen aangelegde plaatsen rond het centrale hart, de goede sanitaire voorzieningen en de rust die u er vindt, is camping Origan Village de ideale vakantieplek. Wij kunnen ook grote caravans, campers en tenten ontvangen ; gelieve dit echter tijdig te melden zodat wij een geschikte plaats voor u kunnen reserveren. Ons naturistische campingdorp in de Provence ligt in de Alpes-Maritimes, oftewel de Zee-Alpen, op een uur rijden van Nice. Dankzij zijn kleinschalige afmetingen voelt het knus aan en krijgt u alle aandacht die u verdient voor een heerlijke naturistische vakantie met onvergetelijke herinneringen. Origan Village heeft zijn authenticiteit weten te behouden en is perfect geïntegreerd in zijn natuurlijke omgeving.


Wij verbeteren doorlopend de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op een nieuwe receptie, die de kleuren van de Provence heeft, zodat we u beter kunnen ontvangen en van dienst kunnen zijn. Daarnaast willen we u ook het hoogste comfort bieden bij de accommodaties en daarom hebben we terrassen vergroot ; zo kunt u heerlijk genieten van het buitenleven. Ook hebben de meeste van onze stacaravans en chalets een reversibele airconditioning, om de zomerse hitte beter te kunnen weerstaan of om u te verwarmen als dat in het laagseizoen nodig is. Wij vernieuwen ook regelmatig ons aanbod van vakantiehuisjes om tegemoet te komen aan uw wensen van meer comfort. De rustige sfeer die Origan uitstraalt, danken we aan het feit dat we op een plateau liggen, uitkijkend op het Zuiden en door heuvels afgeschermd van het dal ; dit geeft het gevoel alleen op de wereld te zijn…

Op een steenworp van het naturistendorp duikt u in een middeleeuwse sfeer in één van de meest opmerkelijke dorpen van de streek : Entrevaux, een vestingstadje door Vauban omringd met vestingwallen… Entrevaux was een grenspost van het Franse koninkrijk. Vanuit zijn citadel kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de meanders van de Var. Bezichtig vooral ook het kruitmagazijn museum waar de herinnering aan de vesting van Entrevaux in ere wordt gehouden door uitleg op borden die de militaire avonturen vertellen van de citadel. U komt er via een pad van 800 m met stenen tegen de helling gebouwd. Verder naar achter ligt een opmerkelijke kathedraal met een orgel en meubilair die op de monumentenlijst staan, en werken uit de 17e en 18e eeuw die het kunstminnend publiek zullen vervoeren. Moderner is het motormuseum met vele rijwielen die de liefhebbers nostalgisch zullen maken.

Ons dorp is het dorp Puget-Théniers. Op 3 kilometer van het naturistendorp vind je de zachtmoedigheid van de typische dorpen van de Haute Provence. Zijn pleintjes, smalle steegjes, het station met zijn stoomtrein ruiken naar Provence. Het dorp werd eeuw na eeuw opgebouwd, hier en daar sporen nalatend van een prachtige geschiedenis : oude huizen met loggia’s, huizen met afdaken die dienst doen als schuur, gegraveerde bovendorpels, een borstbeeld van Papon (Provençaalse historicus), het huis van Blanqui, een standbeeld van Maillol. Zij leggen de ware aard van dit dorp bloot. Zijn terrassen en zijn cafeetjes nodigen uit tot ontmoetingen en genieten van de tijd die langzaam vergaat. 

Veel meer info, foto's en prijzen vindt u op de website.