dinsdag 26 december 2023

Naturistencamping de Appelhof

Naturistencamping De Appelhof is te vinden in een landelijke omgeving, in het zuidoosten van Friesland. Het terrein is ongeveer 1,5 hectare groot en heeft meerdere velden omgeven door houtwallen. Naast dagrecreatie is het op De Appelhof al in het vroege voorjaar heel geschikt voor kamperen. 

Er is op het tentenveld plaats voor 9 tenten en kleine caravans (max. 750 kg).  Op het caravanveld  zijn 13 caravanplaatsen  en op het (verharde) camper gedeelte zijn 7 plaatsen geschikt voor campers en caravans. De caravan- en camper plaatsen hebben een stroomaansluiting van 6 ampère.  Ook op het tentenveld zijn twee stroomaansluitingen op een paal. Op nagenoeg het gehele terrein is Wi-Fi aanwezig. We zijn een actief terrein waarbij we behalve onze jaarlijkse fiets 4 daagse in mei en de speksteenworkshop in juni, voor het derde jaar op rij een creatieve week in de maand augustus organiseren. In september organiseren onze enthousiast leden een jeu-de-boules toernooi op de  vernieuwde jeu-de-boules baan.

In 2017/2018 is het dagverblijf ‘Het Klokhuis’ nagenoeg vernieuwd en uitgebreid. Deze ruimte beschikt behalve over een houtkachel, over kookgelegenheid die bij slecht weer kan worden gebruikt. ’s Avonds kan de televisie aan en menig avondje eindigt, onder het genot van een kopje koffie en/of thee (en sterke verhalen), in een goede sfeer. Het terrein beschikt sinds september 2015 over een nieuwe hout gestookte sauna met douches.

Het landschap in de omgeving van het terrein wordt gekenmerkt door weilanden, boomwallen hakhoutbosjes en restanten heide. Het is een mooie omgeving om te fietsen en te wandelen, bijvoorbeeld in het Nationaal Park Het Drents Friese Wold bij Appelscha en in de Lindevallei. Ook is er mogelijkheid om in de buurt te kanovaren (op de Linde of in de Weerribben). In Noordwolde zijn allerlei winkels, een (rietvlecht)museum en een molen, die geregeld te bezichtigen is. Op het terrein ligt een map vol met tips en landkaarten van de omgeving. 

Nog veel meer info vindt u op de website van De Appelhof.