zaterdag 15 april 2023

Naturistencamping Parco del Gargano

Op Naturistencamping Parco del Gargano kun je zowel een accommodatie huren als met je eigen tent, camper of caravan op 1 een van de prachtige vrije plaatsen gaan staan. De accomodaties variëren van eenvoudig (tent, caravan en Cabana) tot wat uitgebreider (Piazza di Spagna, Vicolo de Bacio, Casa Rosso en Cala della Luna). Voor tent/camper/caravan plaatsen op het terrein hoeft u niet te reserveren. Wel raden wij u aan om in het hoogseizoen voor de zekerheid even contact met ons op te nemen of er plek is.

Welkom bij de Italiaanse naturistencamping Parco del Gargano. Een plek waar ruimte, natuur, pure gastvrijheid en de Italiaanse keuken elkaar ontmoeten.

Locatie

Op een unieke locatie, midden in een bos van 14 hectare, ligt het vanouds bekende naturistenterrein ‘Parco del Gargano’. In 2007 hebben Maria, haar broer Titino en haar man Mario dit kampeerterrein een nieuwe impuls gegeven. Zij bieden hun gasten een hartverwarmend welkom, overheerlijke maaltijden en vooral ook rust.

Hun filosofie is dat zij iedereen – gezinnen, singles, stellen, jong en oud, homo en hetero – vrijheid willen bieden en een onvergetelijke tijd willen geven. En zij doen er met het team, alles aan om dit waar te maken.

De zon zien ondergaan vanuit je tent? Vanuit het zwembad genieten van het uitzicht op zee? Luieren in je hangmat in de schaduw van de vele bomen? Genieten van een aperitivo in de avondzon? Wandelen of fietsen in de prachtige natuur van het Nationale park van Gargano? Slenteren over marktjes en genieten van de Zuid-Italiaanse sfeer in één van de dorpen in de omgeving? Het kan allemaal!

Naturisme betekent voor Maria: vrijheid. Maria ontvangt haar gasten met de zuidelijke hartelijkheid met speciale aandacht voor de wensen van kinderen en tolerantie naar jongeren. Iedereen moet zich kunnen ontspannen en zich ‘thuis’ voelen op de camping.

Deze plek biedt op geheel eigen wijze en met veel passie een stukje van Italië, gekenmerkt door het bijzondere landschap, het prachtige uitzicht en de warme sfeer.

Het kampeerterrein

Op het terrein is voor ieder wat wils: een fantastisch zwembad met uitzicht op de zee die op 2 kilometer afstand ligt, volop ligbedden, speeltoestellen voor kinderen, loungeplekken, tafeltennis, paardrijden, een trimbaan, enz.

Er zijn gratis diensten zoals wifi, gebruik van fornuis, vriezer en ijskast, warme douches met zeep en WC-papier.

Vrije plaatsen

Wilt u kamperen, dan kunt u zelf een geschikte plek zoeken voor de tent. Er zijn geen vaste kampeerplaatsen. En er is volop plek, tussen de mensen of juist wat meer teruggetrokken.

Daarnaast zijn er verschillende soorten accommodaties te huur met eventueel een eigen  toilet/douche en kitchenette.

Op het terrein zijn diverse dieren aanwezig, honden, katten, kippen, koeien, schapen en ook paarden. Vooral  kinderen kunnen hier erg van genieten.

Last but not least: bij het zwembad liggen de keuken en het restaurant. Hier is het hart van de camping waar mensen elkaar ontmoeten, wat met elkaar drinken en ‘s avonds aan lange tafels heerlijk met elkaar kunnen eten.

Naturistenterrein Parco del Gargano ligt in Italië in het hart van het bergachtige schiereiland Gargano en wordt omringd door de Adriatische zee. Het terrein ligt in het noordelijke deel van Apulië.

Prachtige natuur

De Gargano bestaat voor een groot deel uit beschermd natuurgebied: het Foresta Umbra met oerbossen. Ten noorden van de Gargano liggen de meren Lago di Lesina en Lago di Verano. Deze vormen een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten vogels.

Mooie oude stadjes

U vindt in het gebied karakteristieke kustplaatsjes die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals Rodi Garganico, Peschici, Vieste en Mattinata. Op het schiereiland Gargano bevindt zich ook de bekende bedevaartsplaats Monte Sant’Angelo, met een schitterend uitzicht over de bergen en de Adriatische zeeen San Giovanni Rotondo, beroemd door het klooster van Padre Pio.

Per jeep of op eigen gelegenheid kunnen excursies worden gemaakt naar het Foresta Umbra. Per (privé) boot kan een tour langs de Gargano kust worden gemaakt met bezoek aan grotten, stranden en de eilandengroep Isola di Tremiti.

Op 2 km afstand van Naturistenterrein Parco del Gargano ligt de badplaats San Menaio met een zandstrand met veel ligstoelen, parasols en strandpaviljoens. Ook is er een deel vrij strand. In het nabijgelegen stadje Vico del Gargano zijn winkels, supermarkten en restaurants.