zaterdag 24 februari 2024

Camping Domaine Naturiste de Chaudeau

Het Domaine Naturiste de Chaudeau strekt zich uit over een oppervlakte van 50 hectare gevarieerd natuurgebied waar grasvelden, bos, beekjes en meertjes elkaar afwisselen. Op Chaudeau verblijven, wordt ervaren als genieten van een klein paradijsje in het hart van de streek de purperen Perigord, waar de diepere betekenis van het naturisme en de waarde daarvan, helder worden. Chaudeau betekent vooral een ruime plek waar een ieder zich in vrijheid ontspannen kan, zich goed kan voelen en zich kan bezig houden met allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel en cultuur.

Een flink zwembad van 200m2 biedt u een uitzonderlijke plaats om te ontspannen, te genieten van een frisse duik of te profiteren van de zon op een van de zonnebedden die u ter beschikking staan.

De nieuw geïnstalleerde trap maakt het voor iedereen mogelijk het water in te gaan.

In het midden van de prairie gelegen, biedt het zwembad een prachtig uitzicht en dankzij de nabijheid van bar en restaurant van Chaudeau, kunt u zich ieder moment laten verleiden door een handgemaakt ijsje van de boerderij in de buurt of een lekker koel drankje…

De naam van het terrein wordt helemaal duidelijk als u zich in het water begeeft van het zwemmeer dat wordt gevoed door een flink aantal warmwater bronnen.


Het fijne zand van het strand nodigt u uit tot een ontspannend moment in de volle natuur. De uitzonderlijke waterkwaliteit laat een ieder genieten van een bad midden in de natuur.

De houten steigers die uitsteken over het water geven het meer een heel eigen extra charme en bieden daarnaast de mogelijkheid om boven het water in de zon te liggen of het water in te duiken.

Zonnebaden is mogelijk op het terrein tegenover het strand.

Een tweede flink meer bevat een grote diversiteit aan vis om de visser te laten watertanden. Karpers onder andere, maar ook kleinere vissoorten maken het mogelijk met verschillend vis tuig bezig te zijn. Daarbij is het goed om door te vissen, de visstand in het meer in evenwicht te houden en ook de diversiteit ervan te behouden. De rust en kalmte op de oevers dragen bij aan een gevoel van rust en bieden gelegenheid om te genieten van de natuur.

De verhuuraccommodaties staan verspreid over het terrein op twee gedeeltes van de camping, de houten chalets staan aan de rand van de prairie en profiteren van de ochtendzon. De Hutten Lodges zijn vlakbij het meer

Nieuw in 2021 : Drie stacaravans SUPER MERCURE en twee stacaravans RIVIERA SUITE die moderniteit en comfort combineren, bevinden zich op verschillende plaatsen op de camping. Gebouwd van gerecycled hout en tentdoek zijn ze een eigentijds en gezellig verblijf dat deel uitmaakt van de natuur en geheel in harmonie is met de omgeving.

Twe "cabanes lodges" staan vlakbij het meer en bieden een heel nieuw type accommodatie. Gebouwd van gerecycled hout en tentdoek zijn ze een eigentijds en gezellig verblijf dat deel uitmaakt van de natuur en geheel in harmonie is met de omgeving.

Alle accommodaties zijn uitgerust met een koelkast, een magnetron, een koffiezetapparaat, een broodrooster, een twee pits gaskookplaat, serviesgoed, bestek en pannen.

Voor elk bed zijn er dekbedden en kussens. Tuinmeubilair en zonnebedden voor op het terras.

De houten chalets en stacaravans (behalve SUPER ASTRIA) hebben ook nog een kleine vriezer.

De chalets en stacaravans SUPER TITANIA, HELIOS en RIVIERA SUITE zijn uit gerust met een tv.

De chalets hebben ook een vaatwasser.

Meer info over het terrein, de activiteiten, de accommodaties en tarieven vindt u op de website van  Domaine Naturiste de Chaudeau.