zaterdag 2 juli 2022

O Nosso Mundo Naturista naturisme vakantiepark Alentejo Portugal

O Nosso Mundo Naturista is een gedeelte van het jaar geopend als Naturisten park en een gedeelte open voor geklede gasten. U hebt keuze uit comfortabele studio’s of u kiest voor een vakantiehuisje in de vorm van een landelijke houten lodge gelegen op het uitgestrekte landgoed van 7 hectare. Te midden van de ongerepte natuur kunt u genieten van rust, ruimte en prachtige uitzichten. Zeker echte natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Voor vogelspotters is het gebied een waar vakantieparadijs met meer dan 80 verschillende vogelsoorten. Door de gunstige ligging is O Nosso Mundo de perfecte uitvalbasis voor een gevarieerde vakantie in de Alentejo, Portugal. De natuur, prachtige stranden, authentieke steden en pittoreske dorpjes zorgen ervoor dat u verliefd wordt en nooit meer weg wil !


Zoals hierboven reeds genoemd is O Nosso Mundo  in het voor- en najaar alleen geopend als Naturisten park. Naturisme is een manier om in harmonie met de natuur te leven, door samen naakt te zijn, gekenmerkt door zelfrespect, respect voor anderen en hun opvattingen en respect voor het milieu. Waar kan men nu beter naakt recreëren dan in het warme zonnige en prachtige Alentejo met 300 dagen per jaar zon en prachtige ongerepte natuur. De Alentejo is werkelijk een paradijs voor naturisten.
Met officiële prachtige naaktstranden in Porto Covo, Zambujeira en Odeceixe en een aantal onofficiele naaktstranden rondom Vila Nova de Milfontes is er voor ieder wat wils. Wilt u niet weg dan is het landgoed van O Nosso Mundo, met 7 ha ongerepte natuur een plek waar u heerlijk kunt vertoeven. Lui in een hangmat, een wandeling over het golvende terrein met vele kurkeiken, afkoelen in het heerlijke zwembad met zout water direct uit eigen bron of gebruik makend van de wellness faciliteiten.
Door de kleinschaligheid, slechts 5 2-persoons accommodaties biedt O Nosso Mundo veel privacy, rust en ontbijt (apart te boeken) en een informeel samenzijn op het terras of bij het zwembad.

Het gastenhuis, voorheen een Alentejaanse boerderij,  heeft een heerlijk groot overdekt terras met aangrenzend zwembad met uitzicht over het eigen meertje en de golvende heuvels met kurkeiken en olijfbomen. Op het terras kunt u ontbijten en op uw gemak de plannen voor de dag doornemen. Als u besluit om een dagje op het landgoed te blijven is het moeilijk kiezen waar u de dag zult doorbrengen. Heerlijk zonnen op een loungebed aan het zoutwater zwembad, een boek lezen in een hangmat tussen de kurkeiken of een lekker verkoelend drankje op een van de terrasjes rondom het huis. Voor de voor- en najaarsgasten biedt O Nosso Mundo wellness aan in de vorm van een houtgestookte barrelsauna en hottub.
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de dorpswinkel op 2 km afstand. Hier treft u ook een lokaal typisch portugees cafeetje.  Wilt u niet zelf koken dan bieden de omringende dorpjes op afstanden van tussen de 13 en 22 km veel leuke authentieke restaurantjes of pastelarias.
De provincie Alentejo is het grootste landbouwgebied van Europa. De streek wordt ook wel het “Toscane” van Portugal genoemd. Het is dunbevolkt met een typerend golvend landschap met velden vol wijnranken, kurkeiken, olijfbomen en lagunes. De rust en de ruimte in de Alentejo, in combinatie met de lieflijke witte dorpjes en authentieke steden, maken dit deel van Portugal erg aantrekkelijk. Hier vindt u nog het pure Portugal !
In de direct omgeving van het landgoed van O Nosso Mundo ligt het prachtige stuwmeer Barragem de Fonte Cerne en het Barragem de Campilhas. Voor vogelspotters en natuurliefhebbers een prachtig gebied. Hier kunt u ooievaars en andere bijzondere vogels zien maar ook wilde zwijnen, hagedissen en vlinders met prachtige kleuren. In de stuwmeren kunt u ook heerlijk zwemmen of watersporten, het zal er niet druk zijn !
Overal waar u kijkt is het landschap betoverend en zeer afwisselend, of het nu velden vol zonnebloemen of lavendel zijn, glooiende vlaktes met kurkeiken of olijfbomen, het is een lust voor het oog!
Op een half uurtje afstand ligt het treinstation Funcheira. Dit prachtige authentieke station ligt prachtig midden in de natuur. Als u hier aankomt waant u zich even in het Wilde Westen. Neem ook eens vanuit hier de trein naar Lissabon, onderweg heerlijk relaxen en genieten van de verschillende landschappen.
Wilt u ook genieten van de rust en de ruimte,de prachtige omgeving, relaxen en ontspannen, in O Nosso Mundo Naturista, zullen Angelique en Marcel er alles aan doen om het u naar de zin te maken.