maandag 13 maart 2023

Kleinschalige naturistencamping La Combe de Ferrière, Saint Michel de Dèze

La Combe de Ferrière gelegen in Saint-Michel-de-Dèze, is een kleinschalige naturisten camping, midden in de ruige Zuid Franse Cevennen, in de regio Occitanie.  

Een ideale plek voor rust- natuur en wandelliefhebbers. Adembenemende uitzichten, overweldigende natuur, echte stilte en een fijne sfeer van respect.
Het campingterrein zelf is ongeveer 6 ha en de 35 kampeerplekken zijn verdeeld over vier verschillende weitjes, zes wijngaardterrassen en een aantal plaatsen her en der verspreid over het terrein. De twee gîtes (vakantiehuisjes) staan naast het zwembad en de drie studio's bevinden zich in de zijvleugel van de Mas (herenboerderij).

Het zwembad, speelterrein voor de kinderen, de jeu-de-boulesbaan en de gemeenschappelijke barbecue liggen onder de Mas, op het campinggedeelte. Het tweede bergbeekje ligt onderaan het terrein op minimaal 15 à 20 minuten.

Er zijn tien plaatsen voor caravans of campers en La Combe de Ferrière is goed bereikbaar voor kleine en middelgrote caravans. Prettig om te weten: als u na 12 uur aankomt, komt u geen vertrekkende camper of caravan tegen op het laatste smalle stuk als u tenminste de routebeschrijving volgt.  De camping is geopend van 01-06 t/m 15-09.  


Midden op de naturisten camping en vlak bij het zwembad is een voormalige kleine boerderij met o.a. een kastanje branderij verbouwd tot twee mooie gites.
Door de invloed van het middellands zee klimaat kunt u in dit deel van de Cevennen het hele jaar door aangenaam verblijven. 



  • Gîte Bertrand van 60 m2 is het vakantiehuis met de zonnepanelen. De ouderslaapkamer met een bed van 1.60 x2 m., het toilet en de badkamer met douche en wastafel, bevinden zich op de beneden verdieping. De kinderslaapkamer met 2 x 2 stapelbedden = 4 bedden en de living met open keuken op begane grondniveau geeft toegang tot het stenen terras en het grasveld aan de zijkant.
  • Gîte La Clède van 55 m2 is het vakantiehuis met het houten terras, naast het zwembad. Hier zijn de ouderslaapkamer (bed van 1.40 x 2 m), de kinderslaapkamer (2 x 2 stapelbedden) evenals het toilet en de badkamer met douche en wastafel op de begane grond. De living met open keuken is op de eerste verdieping en vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op de Zuid-Franse Cevennes.
Elke gîte heeft een afwasmachine, koelkast, vierpits gasplaat en een magnetron. Ook de broodrooster, waterkoker en Senseo ontbreken niet. Uiteraard ruim voldoende pannen, borden, bestek, glaswerk en allerlei keukenhulpjes zoals een kurkentrekker, knoflookpers en nog zo meer. 

De drie naast elkaar gelegen studio's hebben een uitzichtterras op het noorden en een zonneterras op het zuiden. Van daaruit stapt u zo het bos in, het koetspad op.

Elke studio heeft een tweepersoons bed (1.60x 2 m.) en een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.
De keukenhoek heeft een vierpits gasplaat, koelkast, Senseo of koffiezetapparaat naar keus, broodrooster, waterkoker en al het benodigde keukengerei en een eettafel met 3 stoelen.
In de zithoek staat een bank die desgewenst uit te klappen is tot een bed. 
In de studio's is wifi beschikbaar, via de satelliet.
De terrassen worden gedeeld met de naast gelegen andere studio’s, met voor ieder een houten buitentafel en drie rechte stoelen, bedoeld  voor het genieten van ontbijt, lunch of andere maaltijden.

Het dorp met bakker, plaatselijke supermarkt en hotel-restaurant is op 15 minuten rijden, het grotere dorp, Le Collet de Dèze met huisarts, verpleegster, apotheek, postkantoor en kapster op 20 minuten.

Op de naturistencamping La Combe de Ferrière zult u genieten van de adembenemende uitzichten, overweldigende natuur, echte stilte en een fijne sfeer van respect. Natuurlijk kunt tijdens uw verblijf ook sportief actief zijn en zijn diverse uitstapjes mogelijk, waarbij de eigenaren u graag van informatie voorzien.  Beleef het avontuur van een nachtwandeling bij volle maan, ontspan in de gratis sauna, daal af naar het tweede beekje (minimaal 15 minuten avontuurlijk wandelen), plons in het zwembad, ja wat wilt u eigenlijk nog meer..  Meer informatie en reserveren kunt u via de website van La Combe de Ferrière